Wie zijn wij?

Welkom op de site van het Optochtcomite van CV Woeësj-joepe.

Sinds jaar en dag trekt op carnavals zondag een bonte stoet door de straten van het kloosterstadje. Aangevoerd door joekskapel Der Doebele Forto en met een trotse Prins als slotstuk. De organisatie van deze kleurrijke carnavalsoptocht is in handen van het Optochtcomite van CV Woeësj-joepe. Het Optochtcomite bestaat uit een groep carnavalisten, die naast het in goede banen leiden van de optocht, hun bijdrage leveren aan de carnaval in Simpelveld. Gedurende de dolle dagen van carnaval begeleiden zij kleine of grotere tochten, nemen zij zeer actief deel aan de georganiseerde en ongeorganiseerde carnaval en maken zij vooral plezier. In de loop der tijd is het optochtcomité dan ook een afdeling geworden binnen de C.V. Woeësj-joepe die niet meer weg te denken is.

Tegenwoordig bestaat het optochtcomité uit een gezellige groep carnavalisten die allemaal nauw verbonden zijn aan het verenigingsleven in Simpelveld. Het gros van de leden is dan ook in de gemeente Simpelveld geboren en getogen en heeft het verenigingsleven met de paplepel ingegoten gekregen.

Buiten het carnavalsseizoen heeft het optochtcomité zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vriendengroep die graag samen lachen, plezier maken en genieten van het leven. Een kleurrijk gezelschap dat een aantal keren per jaar samen iets actiefs combineert met de culinaire geneugten die het Limburgse land te bieden heeft. In een ongedwongen sfeer kan iedereen zichzelf zijn.

Middels deze site biedt het Optochtcomite u de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van nieuwtjes, ontwikkelingen en gebeurtenissen. Ook vindt u hier foto’s terug van de tochten die de laatste jaren door de straten van Simpelveld getrokken hebben. Uiteraard kunt u via deze weg ook informatie verzamelen over de optocht, u kunt zich inschrijven of u vindt de juiste manier om u vragen te kunnen stellen.

Zumpelveld Alaaf!

Wil je lid worden? Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op!

141012_002

Geef een reactie